Restoran biznesi

Faoliyatini endi boshlovchi tadbirkorlar orasida restoran biznesi eng mashhurlaridan biridir.Biroq bu sohada sifatli ta’limga ega bo’lib, bilimni muntazam ravishda takomillashtirib borib, tashkilotni tashkil qilishning yangi uslublarini qo’llanilsa, bu biznesda tegishli o’ringa davogarlik qilsa bo’ladi. Yaxshi restorator uchun nafaqat boshqaruv malakasiga ega bo’lish muhim, balki marketing asoslari, tadbirkorlik, ishlab chiqarish jarayonlari prinsiplarini va boshqa zarur fanlarni bilish lozim.

Ushbu dasturda ta’lim oluvchi talabalar quyidagilarni o’rganadilar:

  • tarix, falsafa, mantiq, huquqshunoslik, jamiyatshunoslik, chet tili, rasmiy muloqot, iqtisod;
  • matematika, statistika, axborot texnologiyalari, boshqaruv tizimlari tadqiqoti, operatsiyalar tadqiqoti, tizimli tahlil, boshqaruvga oid qarorlarni qa’bul qilish uslublari.

O’qish jarayonida alohida e’tibor marketing, menejment nazariyasi, marketing, loyihalarni boshqarish, innovatsion menejment, hisob va tahlil, moliya menejmenti, inson resurslarini boshqarish, biznes-jarayonlarni modellash, sarmoyaviy tahlilga beriladi.

Maxsus fanlar dasturiga quyidagilar kiradi:

  • biznes-jarayonlarni modellashtirish, logistika, rasmiy kommunikatsiya, reklama asoslari, sifat boshqaruvi;
  • tadbirkorlik asoslari, ishlab chiqarishni tashkil qilish va boshqarish, tashkilotning moliya-xo’jalik faoliyatini tashkil qilish, soliq va soliqqa tortish, biznes-rejalashtirish.

Xohish asosida xizmatshunoslik asoslari, restoran ishi tashkiloti, restoran majmualarida oziq-ovqatni tashkil qilish, savdo boshqaruvi, iste’molchilar axloqi, restoran biznesida reklama asoslari, narxlarning vujudga kelishi va boshqalar

Ta’lim natijasida bitiruvchi:

  • restoran biznesi sohasida yangi bozor imkoniyatlari qidiruvini amalga oshiradi, yangi loyihalarning biznes-rejasini ishlab chiqadi va taqdim etadi;
  • restoran, kafe, bar, qahvaxona va jamoaviy oziqlanish tashkilotlarini “nol”dan tashkil etadi, mavjud bo’lgan tuzilmalarni amalga oshiradi.
  • Ta’minlash, jamoaviy oziqlanish, mijozlarga xizmat ko’rsatish jarayonlarini loyihalashtiradi va tashkil qiladi;
  • Restoran sohasida yangi loyiha, brend,tarmoq,xizmatlarni targ’ib qiladi;
  • Mijozlar bilan va boshqa qiziqqan taraflar bilan samarali kommunikatsiyalarni yo’lga qo’yadi.

Ishga joylashmoq

Bu dastur bo’yicha o’qishni tugatgan bitiruvchilar jamoaviy oziqlanishga oid turli tashkilotlarda- restoran, kafe, qahvaxona, bar, klub, ketering kompaniyalari, yirik tashkilotlarda oziqlanishning jamoaviy majmualarida quyidagi lavoimlarda muvaffaqiyatli ishlaydilar:

  • restorator, direktor, menejer,jarayonlarni tashkil qilish va xizmatlarni targ’ib qilish bo’yicha mutaxassis va boshqalar.

Примерный учебный план

Посмотрите примерный учебный план программы BBA: Ресторанный бизнеспримерный учебный план BBA: Ресторанный бизнес


O’qitish davomiyligi:
2,5 dan 4,5 yilgacha.

Abiturientlarga talablar:
O’rta (to’liq) umumiy ta’im (11 sinf) haqidagi attestat yoki o’rta professional ta’lim haqidagi diplom (tehnikum yoki kolledj). Zaruriyat tug’ilganda, YaDI natijalari taqidm etilishi.

Diplomlar:
“Restoran biznesi”dasturida ta’lim olgach va diplom loyihasini himoya qilgach, siz quyidagi ikki diplomga ega bo’lasiz:

  1. RF ning davlat namunasidagi bakalavr diplomi
  2. Xalqaro namunadagi biznes boshqaruvi (BBA) bakalavriga ega bo’lganlik haqidagi diplom hamda chet el tashkilotlariga taqdim etilishi uchun qo’shimcha tarjima yoki rasmiylashtirisni talab qilmaydigan ingliz tilidagi umumiy evropa ilovasi (Diploma Supplement).

O’qitish shakllari va qiymati:

Dam olish kunidagi sirtqi shakl DOT ni qo’llash bilan sirtqi shakl
79 000 rub.
(120 000 rub.)*
120 000 rub.
33 900 rub.
(55 900 rub.)*
55 900 rub.

*Narhlar [check_your_javascript_for_see_date_and_project]

Qiymat 1 o’quv yili uchun ko’rsatilgan;
36 oygacha, 0% dan boshlanadigan birlamchi badal bilan ta’lim kreditining ehtimoli bor.

Яндекс.Метрика