Non, qandolat va makaron mahsulotlari tehnlogiyasi

Oziq-ovqat ishlab chiqarish sohasining barqaror va istiqbolli rivojlanishi oziq-ovqat mahsulotlari sanoatida ushbu profil mutahassislariga katta extiyojni vujudga keltiradi.

“Non, qandolat va makaron mahsulotlari tehnologiyasi” profil bo’yicha o’qish jarayoni davomida olingan professional bilimlar kichik va o’rta biznes non ishlab chiqarishni rivojlantirishda muvaffaqiyatli karyerani qurishga imkoniyat beribgina qolmay, shu bilan birga, ushbu sohada yuqori samarali sanoat tehnologiyalarini, eksklyuziv qandolat mahsulotlarini ishlab chiqarishda dizaynning mukammal elementlarini bajarish ko’nikmalarini o’zlashtirishga ham yordam beradi.

O’quv jarayoni yakunida bitiruvchi:

  • Oziq-ovqat sanoatidagi turli hil korhonalarning samarali jamoalarini boshqarish va tuzish ko’nikmalariga ega bo’ladi;
  • Kichik va o’rta biznesning qandolat va non ichlab chiqarishning tashkilini hamda tuzilmasini biladi;
  • Me’yoriy hujjatlarni va tehnik reglamentlarni ishlab chiqarish qobiliyatiga ega;
  • Qandolat, makaron mahsulotlari va non ishlab chiqarishning tehnik reglamentlari bilan tanish bo’ladi;
  • Mahsulotlarni ishlab chiqarish tehnologik jarayonlarini tashkillashtira oladi;
  • Xomashyo va tayyor mahsulotning ekspertizasini o’tkazadi.

Professional faoliyat ob’yektlari:

  • O’simlik tabiatli oziq-ovqat xomashyosi;
  • Non yopish korhonasi;
  • Ratsional ovqatlanish va funktsional maqsadli makaron mahsulotlari va qandolat mahsulotlari;
  • Tizimlar va yuqori samarali tehnologiyalari;
  • Xomashyo, tayyor mahsulot va ishlab chiqarish nazorati tizimini tajriba va nazorat qilish usullari va vositalari;
  • Tehnologik uskunalar;
  • Oziq-ovqat sanoati tizimlari va tehnologiyalarini rejalashtirish va moddiy-tehnik ta’minoti.

Ushbu yo’nalish bitiruvchilari professional faoliyatning quyidagi turlariga tayyorlangan:

  • Non va qandolat mahsulotlarining yangi turlarini ishlab chiqish va ishlab chiqarish;
  • Xomashyo, ozuqa qo’shimchalari va yahshilovchilarning nazorati;
  • Tehnologik jarayon parametrlari va mahsulot sifatini nazorat qilish;
  • Sog’lom ovqatlanish sohasida davlat siyosatini ta’minlash;
  • Me’yoriy hujjatlar va tehnik reglamentlarini ishlab chiqish;
  • Non ishlab chiqarish, makaron mahsulotlari va qandolat sanoati korhonalarini loyihalashtirish.

O’qitish davomiyligi: 3 dan 4,5 yilgacha.

Abiturientlarga talablar:

O’rta (to’liq) umumiy ta’im (11 sinf) haqidagi attestat yoki o’rta professional ta’lim haqidagi diplom (tehnikum yoki kolledj). Zaruriyat tug’ilganda, YaDI natijalari taqidm etilishi.

Diplomlar:

“O’simlik xomashyosidan olinadigan ozuqa mahsulotlari” dasturida o’qitish jarayoni yakunlangandan va diplom loyihasining himoyasidan so’ng Siz RF davlat namunasidagi bakalavr diplomiga, shuningdek, diplomga umumiy evropalik ilovaga (Diploma Supplement) ega bo’lasiz.

O’qitish shakllari va qiymati:

Dam olish kunidagi sirtqi shakl DOT ni qo’llash bilan sirtqi shakl
59 000 rub.
(70 000 rub.)*
70 000 rub.
31 900 rub.
(49 900 rub.)*
49 900 rub.

*Narhlar [check_your_javascript_for_see_date_and_project]

Qiymat 1 o’quv yili uchun ko’rsatilgan;
36 oygacha, 0% dan boshlanadigan birlamchi badal bilan ta’lim kreditining ehtimoli bor.

Яндекс.Метрика